Duitsland

Steden
Hamburg, Berlijn, Oberhausen, Keulen, Frankfurt, Hannover en Düsseldorf zijn goede bestemmingen voor een weekendje weg. Je kunt er uitstekend winkelen en er zijn vele goede hotels te vinden. De websites van de genoemde steden helpen je aan leuke ideeën. Van de Berliner Biergärten tot het Keulse Shoppingvergnügen, er is altijd iets leuks te vinden. Tip: in Duitsland is het goed kleding kopen.  De meeste Duitse steden zijn snel te bereiken per auto, maar denk ook eens aan de luxe ICE – trein naar Berlijn, die sinds december 2002 de Nederlandse Randstad verbindt met Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen en Frankfurt. ICE – tickets voor Düsseldorf en Keulen zijn eenvoudig online te koop via NS. Nodig zijn een emailadres en een creditcard.

Gastronomie
Goed, de Duitse keuken heeft niet altijd bekendgestaan als hoogstaand en fijnzinnig. Maar de laatste jaren is er in gastronomisch opzicht veel ten goede veranderd. In de grote steden zijn veel leuke, trendy restaurants te vinden. Wie topkwaliteit wil hoeft niet meer met een loep te zoeken naar restaurants met een Michelinster. Maar ook betaalbaar lekker eten is in Duitsland nog altijd goed mogelijk. Er zijn ontelbare regionale specialiteiten. Voor de vakantievierende lekkerbek zijn culinaire routes uitgestippeld door de Duitse regio’s. Ooit een wijnfeest meegemaakt? Check meteen even de wijnagenda .

Cultuur
Duitsland kent een groot aantal festivals, jaarmarkten, volksfeesten en exposities. Gebruik deze zoekmachine om een overzicht te krijgen van evenementen van uw keuze. De Duitse historische steden presenteren zich gezamenlijk onder de titel ‘Historic Highlights of Germany’. Er is ook een Duitse museumportal.

Natuur en buitensport
Met bijna honderd natuurparken, dertien nationaalparken en dertien natuurreservaten, veel meren, laag-, middel- en hooggebergte beschikt Duitsland over een indrukwekkende natuurlijke verscheidenheid. De bekendste manier om ervan te genieten is wandelen; Duitsland is van oudsher bekend als ideaal wandelland. Je kunt natuurlijk ook gewoon met een boot over de Rijn.