Dekking bij reisverzekering

Dekking bij een annuleringsverzekering
Bij werkloosheid van de verzekerde door onvrijwillig ontslag. Ernstige ziekte of ongevallenletsel of overlijden van de verzekerde. Het niet verkrijgen van een visum, buiten de schuld van de verzekerde. Een onverwachte medische ingreep van de verzekerde, van een inwonend kind of van de partner. Verder bij ernstig ongevallenletsel, ernstige ziekte en overlijden van familieleden. Dit moet dan in de eerste of tweede graad zijn en van huisgenoten van de verzekerde. Ook dekking bij einde van het huwelijk van de verzekerde. Zwangerschap van de partner of verzekerde. Materiële beschadiging van eigendommen. Dat kan bij het bedrijf zijn waar de verzekerde werkt of aan zijn of haar huurwoning waarbij aanwezigheid dringend noodzakelijk is. Diefstal of verlies van noodzakelijke reispapieren van de verzekerde op de dag dat de reis zou aanvangen. Er zijn nog meer gebeurtenissen waarbij u een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering. Bestudeer altijd de polisvoorwaarden of uw gebeurtenis erbij zit. Heeft u enige twijfel, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar, dan weet u daarna wat wel of niet bij u van toepassing is.

Dekking van de reisverzekering
Er is sprake van een basisdekking die kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen. Natuurlijk is uw bagage het meest bekend en is gedekt tegen elke gebeurtenis. Bij een doorlopende reisverzekering geldt meestal een eigen risico. Een opmerking is dat bij diefstal van de bagage alleen wordt uitgekeerd indien er normaal is gehandeld.
Voor geneeskundige kosten is een zorgverzekering verplicht om deze kosten te kunnen verzekeringen. De dekking kent geen limiet omdat de buitenlandse tarieven enorm kunnen afwijken van wat u in Nederland zou moeten betalen. Geld was vroeger een belangrijke dekking maar dat is nu een stuk minder. Ook wordt steeds minder contant geld meegenomen omdat men bijna overal kan pinnen. Er zijn verzekeraars bij die sommige gevaarlijke sporten en sommige wintersporten niet verzekeren. Hierbij kan men denken aan bergbeklimmen, paragliding, abseilen en raften. Eventuele schade is dus niet gedekt. Op vakantie gaan met de auto, met de scooter, met een camper en met een motor. Hierbij is het arbeidsloon gedekt, het laten komen van nieuwe onderdelen en huurkosten van vervangend vervoer. Let er wel op dat de kosten van de onderdelen zelf niet zijn gedekt!

Extra kosten
Dat zijn kosten in geval van ziekte, in het geval van een ongeval van een familielid of reisgenoot of overlijden. Deze extra kosten kunnen verblijfskosten zijn omdat men niet naar huis kan. Het kunnen ook extra reiskosten zijn zoals bij ziekte van een familielid waardoor de vakantie moet worden afgebroken en een extra vlucht moet worden geboekt. De bekende extra reiskosten is natuurlijk de gipsvlucht en zelfs een helikopterredding kan mogelijk zijn.
De rechtsbijstand. Dat kunnen kosten zijn met betrekking op juridische bijstand of juridisch advies. Het is een nuttige dekking op de rechtsbijstandsverzekering want die biedt dekking alleen binnen de Europa.

Wanneer een reisverzekering afsluiten?
Zodra u een reis heeft geboekt is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Wilt u in aanmerking komen voor een annuleringsdekking? Dan moet u een reisverzekering afsluiten binnen enkele dagen met een maximum van zeven dagen. Uiteraard betaalt u voor een reisverzekering, dat is logisch. En dat bedrag is echt niet hoog in vergelijking voor wat u er eventueel voor terugkrijgt. Toch blijven er mensen die zich niet verzekeren met alle risico`s die zij lopen. Een ongeluk, een diefstal, een ernstige ziekte, het kan ons allemaal overkomen. En dan mag en moet u blij zijn dat u een reisverzekering heeft afgesloten.

Bij sommige verzekeringen is het mogelijk de kosten van een visum, bijvoorbeeld een Turks visum, op de verzekering te verhalen.