Dagtrips vanuit Parijs

dagtrips-vanuit-parijs-met-de-trein

Op zoek naar iets buiten de gebaande paden van Parijs? Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer van het stadscentrum, de omliggende regio Ile de France biedt een aantal interessante plekjes die relatief onaangetast zijn door de toeristische drukte.

Met vele aantrekkelijke plaatsen die slechts 20 tot 40 minuten afstand van het centrum van Parijs liggen en gemakkelijk en snel om er te komen en te verkennen. Het is ook erg goedkoop als je de metro of RER-trein neemt met tarieven van minder dan €5.

Of u zin heeft in het ontdekken van een nabijgelegen stad, een bezoek aan een spectaculaire kerk, een oud kasteel, of neerploffen op een Franse picknick in een nieuw ontdekt park, hier zijn 8 leuke en betaalbare dagtochten om uit Parijs te komen:

De korte treinreizen

1. Saint Germain en Laye
Reistijd: 30 minuten.
Hoogtepunten: Middle-Age koninklijke residenties.

2. De Saint Denis kathedraal en de markt
Reistijd: 25 minuten.
Hoogtepunten: Gotische kathedraal.

3. Chateau de Vincennes en Parc Floral
Reistijd: 20 minuten.
Hoogtepunten: Een van de grootste middeleeuwse kastelen en de natuur.

4. Chateau Malmaison
Reistijd: 40 minuten.
Hoogtepunten: Napoleon en Josephine’s “bescheiden” plattelandsuitje.

5. Parc de Sceaux
Reistijd: 25 minuten.
Hoogtepunten: Picknick-ready park, meesterlijk ontworpen door Le Notre.

6. Eiland van de impressionisten
Reistijd: 25 minuten.
Hoogtepunten: Feest bij een schilderij van Renoir op een eiland in de Seine.

7. Saint Maur des Fossés
Reistijd: 25 minuten.
Hoogtepunten: Picnic naast de middeleeuwse ruïnes.

8. Drink, dans en vaar langs de rivier de Marne
Reistijd: 30 minuten.
Hoogtepunten. Dansen en drinken alsof het de Belle Epoque.

Hoe kan je deze plekken bereiken?

Veel metrolijnen strekt het systeem langs de grens van Parijs. Een bezoek aan de omliggende gebieden is in sommige gevallen makkelijk. De metro en de bus kosten hetzelfde in voorstedelijke gebieden zoals in Parijs: € 1,80 voor een enkele rit.

Een andere optie voor uitjes is de RER of de Reseau Express Network, een groep van vijf spoorlijnen. RER ticketprijzen zijn redelijk geprijsd. Meestal wordt het gebruikt door de lokale bevolking die in de regio werkt of juist woont. Het GEN-netwerk zijn gegroepeerd in vijf zones (Parijs is zone 1). De prijs varieert afhankelijk van de lijn en waar je vandaan vertrekt. Als je een treinkaartje koopt in het centrum van Parijs en je reist naar een station in de zones 2, 3 of 4, zul je niet meer betalen dan € 5 voor een enkele reis, terwijl als je naar zone 5 gaat, zal je treinticket niet meer dan € 10 kosten.

Echter zijn er speciale vaste tarieven zoals de Navigo Découverte, dagelijks Mobilis ticket, Paris Visite Pass, en Parijs Passlib ‘bieden onbeperkt reisopties op zowel de metro en de RER voor een vast bedrag.

Treintickets kopen

Om om de RER te rijden, kunt u treintickets kopen bij de kiosken in het station waar u ook de metrotickets koopt. Gooi nooit je tickets na gebruik weg, veel RER-stations vereisen dat je het ticket gebruikt om door te lopen naar buiten of voor het overstappen naar een ander station.

Meer informatie: Koop Treinkaartjes naar Parijs