Catalonië, ga naar Barcelona

Voor een stedentrip zullen veel mensen denken aan Barcelona wat natuurlijk terecht is. Maar de stad en haar omgeving is ook uitermate geschikt als bestemming voor een langdurige vakantie. Zo zit je in Barcalona binnen een uur in de bergen waar het fantastisch wandelen is. Of je kunt binnen een uur op het strand zitten aan de Costa Brava.

barcelona-strand

Barcelona

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië. Het is de populairste bestemming in Spanje en een van de oudste steden van Europa. Het is een stad die nooit slaapt. Het Catalaanse binnenland is vol van charme en niet te vergeten de prachtige stranden van de Costa Brava. Daarnaast bezit Barcelona een verscheidenheid aan kunstschatten zoals de Romaanse kerken en de grote namen uit de moderne kunst en architectuur zoals Dali, Gaudi, Miro, Picasso..

In de wijk Sant Martí bevind zich het uitgaansgebied Marina, jaren lang is dit een industrieel gebied geweest. Inmiddels bevinden zich in Marina veel goedkope kroegen en muziekbarretjes waar veel jongeren komen. Vooral mensen die van alternatieve muziek houden komen hier aan hun trekken.

Barcalona bereik je natuurlijk het snelst middels het vliegtuig te pakken. Maar een ritje met de auto naar het Zuiden, buiten het vakantieseizoen is ook aan te raden wanneer je meer tijd hebt. Rijdt dan niet over de gebruikelijke snelwegen maar neem de wegen binnendoor en ervaar zo de Franse binnenlanden en de oversteek over de Pyreneeën.

Al eens in Barcelona geweest? Dan raden wij aan om is naar het minder bekende Alicante te reizen. Het wordt steeds populairder maar nog altijd niet zo druk. Reis vanaf Rotterdam of Eindhoven naar Alicante Airport voor een goedkope ticket.