Bolivia en de Amazone

Zuid-Amerika is het content van het Amazone gebied. Wanneer je dit groene continent bezoekt kan een trip naar deze natuurparel natuurlijk niet ontbreken. Tijdens een bezoek aan Zuid-Amerika zul je naar alles waarschijnlijkheid de Boliviaanse zoutvlakte bezoeken, meestal zul je daarvoor of erna de hoofdstad La Paz aandoen.

boliva-hoofdstad-la-paz

La Paz

Deze stad ligt op maar liefst 3600m en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is vanaf deze stad goed te doen om een meerdaags bezoek aan het Amazonegebied te plannen. Het makkelijkst is om vanaf La Paz naar Rurrenabaque af te reizen. Dit is een klein plaatsje iets ten noorden van La Paz. Vanaf La Paz kun je kiezen voor het vliegtuig of voor de bus. De laatste optie duurt 18+ uur en zal je over hobbelige smalle bergweggetjes naar Rurrenabaque brengen. Een absolute aanrader als je de tijd hebt en meer dan 18 uur met geknepen billen in een bus wil zitten.

Rurrenabaque

Makkelijker is het om het vliegtuig te pakken, deze brengt je in slechts 45 minuten naar Rurrenabaque. Deze vlucht zelf is ook al een hele ervaring, vliegt in een klein twaalfpersoons propellervliegtuig tussen de bergtoppen naar Rurrenabaque. Tijdens de vlucht maken bergtoppen plaats voor steeds groener wordende vegetatie.
Na de landing, kom je op het ‘vliegveld’ in Rurrenabaque. In het hutje is het wachten op je bagage, dat kan nooit lang duren gezien er maximaal 20 mensen uit het vliegveld komen en er slechts 1 vliegtuig per keer kan landen. Voor het vliegveld staan verschillende vriendelijke scooterbezitters die voor een paar Boliviano graag achterop hun scooter naar het dorpje rijden.

Het dorpje bestaat uit een paar straatjes met hostels, winkeltjes en restaurantjes. Vanuit dit dorp ga je per Jeep naar de verder gelegen rivier. Hier kom je na drie hobbelige uren rijden aan, van daaruit ga je per boot naar je eindbestemming , waar je 4 uur later midden in de Amazone aankomt. Tijdens de boottocht zul je overal om je heen aapjes, krokodillen, roze dolfijnen, schildpadden en capibara zien. Op je eindbestemming wacht een zogenaamde ‘jungle lodge’. Van hier uit zul je de jungle bezoeken.

In La Paz heb je verschillende bureautjes waar je een dergelijke trip kunt boeken. Het kost je incl. vlucht naar Rurrenaque ongeveer $150,- per persoon.